Následování vize apoštolů – Peter Roennfeldt

Peter Roennfeldt se celoživotně věnuje zakládání nových sborů a misii v postmoderním světě. Pochází z Austrálie, kde působil jako duchovní. Byl také vedoucím oddělení evangelizace při Transevropské divizi CASD.

Jeho kniha překvapí novým pohledem na známé události Písma. Pokouší se najít odpověď na zneklidňující otázky: Jak mohli apoštolové se svými týmy při zakládání sborů pracovat tak rychle a efektivně? Jak se dokázali přiblížit k lidem na nových místech? Co jim sdělovali? Opětovné čtení Pavlových pastýřských listů, napsaných sborům během prvních deseti let od jejich založení, nám rozkryje mimořádné odhodlání, energii i výjimečné misijní metody Pavla a jeho spolupracovníků. A musí zpochybnit naši dnešní vizi a praxi církve, služby a poslání.
I když dnes existují sbory, které se dokážou propojit se společností, ve které žijí, církev zažívá velké problémy. Následování vize apoštolů s jejich metodami nabízí dnešní církvi obrovský potenciál. V současné době, kdy se zdá, že chybí vize, kniha přináší představu toho, jak by mohla vypadat budoucnost. Celou církev a každého z nás velmi obohatí a povede dál.