ATI zve na Studijní biblický týden s Johnem Peckhamem

Rádi bychom Vás pozvali na letní studijní biblický týden Adventistického teologického institutu, který proběhne v termínu 11. – 18. 8. 2024. Naším hostem bude adventistický teolog John C. Peckham. Pro náš studijní biblický týden vybral téma Charakter Boha, který je s námi. V dopoledních přednáškách se budeme věnovat povaze a charakteru Boha Bible a večer se zaměříme na Boha s námi jako srdce adventistické identity.

Bakalářský titul z teologie získal John C. Peckham na již zaniklé Atlantic Union College a magisterský titul a doktorát na Andrews University. Pracoval jako kazatel v Indianě a poté vyučoval na Southwestern Adventist University a Andrews University. Na obou školách získal několik ocenění za své učitelské působení a i ve svém mladém věku (42) se stal jednou z nejvýraznějších tváří Andrews University. V tomto roce se stal redaktorem Adventist Review. Je dobrým řečníkem a skvělým učitelem, ale širší známost si získal především svou publikační činností. Samostatně napsal devět knih (Divine Attributes: Knowing the Covenantal God of Scripture, The Doctrine of God: Introducing the Big Questions, Theodicy of Love: Cosmic Conflict and the Problem of Evil, Canonical Theology: The Biblical Canon, Sola Scriptura a Theological Method, The Love of God: A Canonical Model, The Concept of Divine Love in the Context of the God- world Relationship aj.) a pod řadou dalších je podepsaný jako spoluautor. Jeho knihy si získaly široký ohlas v adventismu, ale nejen v adventismu. Brzy se stal známým mezi evangelikálními křesťany a jeho pozdější knihy vycházejí v těch nejprestižnějších protestantských nakladatelstvích ve vysokých nákladech. V knihách se zabývá poznatelností Boha skrze Bibli, Božími vlastnostmi a kanonickou teologií.

Poslední knihu, kterou vydal na žádost Biblického badatelského institutu GK (BRI) pod názvem God with Us: An Introduction to Adventist Theology (Bůh s námi – Úvod do adventistické teologie) připravujeme ve spolupráci s vydavatelstvím Advent – Orion k českému vydání. Kniha by měla vyjít na jaře 2024.

Program týdne na Sázavě bude hodně zaměřený na studium, ale chceme tam nechat i dostatek volného prostoru pro osobní relaxaci a sdílení. Plán je takový, že dopoledne budeme věnovat přednáškám, po obědě by byl čas pro osobní relaxaci a večer bychom se opět vrátili k teologii formou přednášky a následné diskuze.

Cena celého pobytu je 4000 Kč.

Přihlášky budeme přijímat pouze do naplnění kapacity. V současnosti je zaplněna více než polovina míst.